Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:38:13 GMT

محدوده زمانی برنامه‌های جذاب تلویزیون اندک است

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۳۳۶۷

محدوده زمانی برنامه‌های جذاب تلویزیون اندک است

در دوره‌ای که شهروندان با تبعات ناشی از بیماری کرونا درگیر هستند، ضرورت ساخت و پخش سریال‌های مفرح و نشاط‌ آور بیش از گذشته حس می‌شود. صداوسیما در سال‌های نه چندان دور سریال‌های کمدی موفقی همچون زیر آسمان شهر، پاورچین، خانه به دوش، متهم گریخت، ساختمان پزشکان و پژمان را روانه آنتن کرده که هر کدام در زمان خودشان تاثیرگذار و جریان‌آفرین بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از ابتدای امسال تاکنون شبکه‌های تلویزیونی چندین سریال کمدی همچون پایتخت۶، نون.خ۲، زیرخاکی و باخانمان را تولید و پخش کرده است. صاحبنظران درباره کیفیت سریال‌های کمدی تلویزیون در سال جاری نظرات متنوعی دارند.

طهماسب صلح‌جو منتقد سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، درباره ارزیابی‌اش از عملکرد تلویزیون در سال جاری گفت: تلویزیون در تولید برنامه‌های سرگرم کننده موفق نبوده است. این شب‌ها تلویزیون دو سریال جذاب دارد که برخی از مردم تماشا می‌کنند. آنتن تلویزیون باید در طول شبانه‌روز برنامه‌های جذاب داشته باشد و با یک سریال ۴۵ دقیقه‌ای اتفاق خاصی نمی‌افتد. مخاطب می‌خواهد در کنار تلویزیون وقتش را با حال خوش بگذراند. در وضعیت فعلی مخاطب یک سریال از تلویزیون ایران می‌بیند و بقیه‌ وقتش را با شبکه‌های خارجی سپری می‌کند.

وی با بیان این‌که پاندمی کرونا به روند تولید فیلم و سریال لطمه زیادی زده اظهار داشت: تولید فیلم و سریال در این اوضاع و احوال خیلی سخت است. تعدادی از بازیگران و عوامل پشت صحنه در حین کار مبتلا به کرونا شده‌اند. برنامه های تلویزیونی هم نمی‌توانند با حضور مردم ضبط شوند.

در زیرخاکی آدم ها شبیه کاریکاتور شدند

این منتقد پیشکسوت، زیرخاکی را یک سریال کمدی موفق دانست و تاکید کرد: این سریال درامی بود که تکیه بر شخصیت‌پردازی داشت و آدم ها هر کدام شکل یک کاریکاتور را پیدا کرده بودند. کارگردان از یک موضوع اجتماعی و سیاسی یک کمدی جذاب درآورده بود. پژمان جمشیدی که برخی او را جدی نمی‌گرفتند خیلی خوب بازی کرد. او و ژاله صامتی در کنار هم زوج خیلی بامزه‌ای را تشکیل دادند.

صلح‌جو افزود: یکی از مهم ترین ویژگی های آثار کمدی این است که شخصیت های واقعی تبدیل به کاریکاتور شوند. کمدین ها معمولا مشهورتر از خود فیلم ها و سریال هایشان هستند. وقتی به تاریخ سینمای کمدی فکر می کنیم، بازیگرانی مثل چاپلین را به یاد می آوریم.

او ضمن تمجید از سریال کمدی باخانمان ساخته برزو نیک‌نژاد توضیح داد: من این سریال کمدی را خیلی می پسندم. موضوع این سریال یک ملودرام احساسی اشک انگیز است و از خانواده‌ای می‌گوید که بچه هایشان را در کودکی گُم کرده اند. پدر سربه هوای این سریال می‌تواند نفرت برانگیز باشد و مخاطب ممکن است به حال این آدم ها گریه کند. ولی ما از اول تا آخر به این موقعیت‌ها و رفتارها و بدبختی‌ها می خندیم. این سریال بیشتر متکی به کار کارگردان است. در فرهنگ لغت اسم باخانمان وجود ندارد و این لغت معکوس واژه بی‌خانمان است. در این سریال هم به جای اشک ریختن می‌خندیم.

صلح‌جو ادامه داد: از بین سریال‌های برزو نیک نژاد سریال دردسرهای عظیم را هم خیلی دوست دارم. آن سریال هم مرگ و فلاکت را با زبان طنز بیان می‌کرد و می توانست تبدیل به تراژدی غمناک شود. آن جایی که رنج ها و تنگناها و دشواری ها از حد طاقت فراتر می رود، آدم می خندد. چون تنها واکنش دفاعی انسان در برابر سختی ها خنده است.

صفر بیست و یک داستان سردرگمی داشت

این منتقد با بیان این که  سریال صفر بیست و یک کمدی خوب و جذابی نیست اظهار داشت: ایده های کمدی این سریال بیش از حد کلیشه ای و پیش پا افتاده ای بود. داستان سردرگمی داشت و من دست آخر نفهمیدم که موضوعش درباره چیست. سریال باید بتواند انگیزه ایجاد کند که مردم قسمت‌های بعدی‌اش را دنبال کنند.

صلح‌جو با تاکید بر این‌که سریال پایتخت۶ مثل همیشه جذابیت های خاص خودش را داشت ادامه داد: من معتقدم موفق ترین نقش محسن تنابنده همین نقی است. مردم نقی را درک می کنند و با او همراه می شوند. تم اصلی پایتخت رویا و آرزوی زندگی لاکچری (اشرافی) است که در جامعه ما خیلی رواج پیدا کرده است. آدم های فصل اخیر پایتخت آدم‌های مصرفی هستند که دغدغه لاکچری شدن را دارند. در بین این‌ها تنها کسی که خلاف بقیه عمل می‌کند خانم هماست.

به گفته وی سریال‌های باخانمان و پایتخت هر دو نوعی از کمدی سیاه هستند. چون در هر دو ما داریم به یک تراژدی می‌خندیم و حتی در سریال «باخانمان» سرگردان هستیم که به این آدم‌ها بخندیم یا از آنها نفرت داشته ‌باشیم.

به نظر می‌رسد تلویزیون باید این ایام با توجه بیشتر به مقوله و محتوای  سریال‌های طنز و کمدی می‌تواند به تحقق شعار «در خانه بمانیم»‌ در ایام بحران کرونا یاری رساند. 

برچسب‌ها فیلم کمدی طنز پژمان جمشیدی ارتباطات و رسانه سریال اختصاصی ایرنا تلویزیون سریال باخانمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فیلم کمدی طنز پژمان جمشیدی ارتباطات و رسانه فیلم کمدی طنز پژمان جمشیدی ارتباطات و رسانه سریال اختصاصی ایرنا تلویزیون سریال باخانمان اخبار کنکور سریال کمدی آدم ها صلح جو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۳۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشان دادن کولبرها، «نون خ ۵» را جذاب کرد/تصمیمی برای ساخت فصل بعد وجود ندارد

فرجی در مورد ادامه این سریال گفت: آقای آقاخانی پستی گذاشتند که «نون‌خ۵» ادامه پیدا نمی‌کند. فعلا تصمیمی بر ادامه‌اش نداریم. باید ببینیم در آینده چه اتفاقی می‌افتد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری عوامل سریال «نون خ ۵» صبح امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالن مشاهیر سازمان صداوسیما با حضور مسعود کریمی خضرا مدیر گروه هنر سیما فیلم، مهدی فرجی برزگر تهیه‌کننده، امیر وفایی نویسنده فیلمنامه، ماشالله وروایی، صهبا شرافتی و کاظم نوربخش بازیگران این مجموعه تلویزیونی برگزار شد.

مهدی فرجی در ابتدای این نشست رسانه‌ای اظهار کرد: همان‌طور که در نظرسنجی‌ها مشهود بود «نون خ ۵» نسبت به فصل گذشته پرمخاطب‌تر بود. از رئیس سازمان صداوسیما تشکر می‌کنم که این اجازه را دادند به خط قرمزها بپردازیم و در کنار لحظات شاد و کمیک نقد هم داشته باشیم. ما در سازمان دو خط قرمز یکی مسائل دینی و قومیت را در عین حال که مراقبت کردیم به آن پرداختیم اینکه اجازه دادند به قصه کولبرها بپردازیم اتفاق خوبی بود.

وی افزود: یکی از خط قرمزهای سازمان مسائل دینی و مذهبی است و دیگر این است که حساسیت زیادی به قومیت‌ها وجود دارد که خدای ناکرده اهانتی به اقوام و تضعیفی نسبت به آن‌ها صورت نگیرد. بر این اساس، هر برنامه‌ای به راحتی نمی‌تواند به این موضوعات بپردازد و این اجازه‌ای که به ما داده شد، تاثیر زیادی در دیده شدن این مجموعه داشت. همین که گذاشتند ما به کولبرها بپردازیم و در کنار لحظات خوش و شاد، به کمبودها توجه کنیم و برخی مشکلات را نقد کنیم تا کار واقعی تر جلوه کند؛ ممنون هستیم و احساس می‌کنیم درد و مشکلات بخشی از مردم دیده شده است.

در ادامه، ماشالله وروایی بازیگر نقش «عمو کاووس» سریال «نون خ » اشاره کرد: آنچه باید گفته شود این است که حتی امروز هم از زبان همین عزیزانی که ارتباط برقرار کردند، شنیدم که با دل و جان از سریال می‌گفتند ولی تنها کسی که مرا به وجد آورد، فرزند یکی از همین کولبران بود که با او صحبت ‌کردم و آن بچه گریه می‌کرد و بغض می‌کرد و از ماجرای فامیل‌هایش می‌گفت و واقعا هم چقدر طاقت‌فرسا و جان‌گداز کار می‌کنند.

در این نشست همچنین  صهبا شرافتی بازیگر این سریال بیان داشت: فصل پنج «نون خ» خیلی چالش‌برانگیز بود و از همان ابتدا رانندگی با با مینی‌بوس برایم یک چالش بود و دوستانی که جان‌شان را در دست می‌گذاشتند و در آن مینی بوس می‌نشستند، لطف داشتند!

این بازیگر در پایان تصریح کرد: با همکاری و لطف دوستان توانستم از پس این چالش‌ها بربیایم و این فصل برایم خیلی متفاوت و دلنشین بود، داستان هم فرازو فرود بسیاری داشت و ما از چابهار زیبا و بعد از آن به فضای برفی و کولبری می‌رسیم و یک تکه از تلاش کولبران را به تصویر درمی‌آوریم. امیدوارم به زعم خود توانسته باشم لبخندی بر لبی بیاورم.

 کاظم نوربخش، بازیگر نقش «سلمان»، از دیگر حاضرین در این جلسه بود و عنوان کرد: همه «نون خ» را دوست داشتند و می‌‌گفتند ای کاش این سریال به میان استان و شهر و روستایشان برود. با تمام سختی‌هایی که این فصل داشت، ما به امید این که مردم آن را دوست خواهند داشت، این سختی‌ها با جان و دل به جان خریدیم و پیش رفتیم و از عوامل تشکر می‌کنیم که پشتیبان ما بودند. «نون خ ۵» خیلی خوب شروع شد و خیلی خوب هم تمام شد.

کریمی خضرا، مدیر گروه تولیدات طنز سیمافیلم در این نشست اشاره کرد: سوژه امسال «نون خ» همان‌گونه که آقای فرجی گفت لبِ مرز بود. شاید برای دوستان سوال باشد وقتی درباره نماز قضای یکی از شخصیت‌ها صحبت می‌شد، برخی نکات چگونه طراحی شد؟ ما دیدیم که قصه‌ها با ظرافت طراحی شد. من در اولین جلسه‌ای که با آقای فرجی صحبت کردم برخی از این نکات مطرح شد. شاید فکر کنید این موارد سفارش سازمان بوده است اما کاملاً دغدغه خود آقایان فرجی و آقاخانی بود.

وی با اشاره مصدومیت عوامل این سریال با شوخی، اضافه کرد: در این سریال گروه جانبازان «نون خ» را داشتیم و همه شخصیت‌ها به نوعی با مصدومیت‌های مختلفی در این فصل روبه‌رو بودند.

مدیر گروه تولیدات طنز سیمافیلم در پایان بیان داشت: سازمان صدا و سیما در این دوره اراده محکمی در تولیداتش داشت و باید از این اراده استقبال کرد.

فرجی در ادامه این نشست پیرامون ساخته شدن فصل ششم این مجموعه گفت: هنوز خیلی زود است که درباره فصل ششم این سریال صحبت کنیم؛ سعید آقاخانی نیز استوری در صفحه شخصی اینستاگرام خود منتشر کرده‌است که «نون خ ۵» پایان سری مجموعه «نون خ» است. هنوز تصمیمی برای ساخت فصل جدید وجود ندارد.

تهیه‌کننده «نون خ ۵» درباره آسیب دیدن سعید آقاخانی و برخی عوامل سریال در میان کار نیز خاطرنشان کرد: نزدیک به هفت نفر دست و پایشان شکست و آسیب جدی دیدند آقای آقاخانی هم آسیب دیدگی از ناحیه کمر داشتند و این اتفاق باعث شد ۱۰ روزی تعطیل شویم بعد ایشان برگشتند و البته نقششان هم تغییر کرد.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • میزبانی شبکه تهران از دختر امپراطور
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید
  • نشان دادن کولبرها، «نون خ ۵» را جذاب کرد/تصمیمی برای ساخت فصل بعد وجود ندارد
  • شایعه‌ای جذاب در مورد یکی از محبوب‌ترین سریال‌های تاریخ
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی